Nilan VP18 JVP toplinska pumpa (geotermalna jedinica)
| Više

Grijanje kuće putem energije zemlje, uz recirkulaciju topline i zraka
VP 18 JVP je toplinska pumpa sa istim opcijama kao i VP 18 toplinska pumpa, no za grijanje kuće koristi toplinsku energiju zemlje. Ovaj sustav je opremljen toplinskom pumpom koja koristi energiju iz spiralnih cijevi koje su zakopane u zemlju pokraj kuće. Ta energija se pretvara u toplinu koja se koristi za grijanje centralnog sustava vode za radijatore, podno i stropno grijanje za cijelu kuću. Time se u cijelosti izbacuje konvencionalni sustav grijanja poput plina, loživog ulja, krutih goriva i slično.

Podzemni izvor topline koji smanjuje račun za grijanje
Nilan toplinska pumpa VP 18 JVP može umanjiti račun za grijanje do 50% u odnosu na klasične sustave grijanja. Za svaki kW koji toplinska pumpa potroši, dobije se četiri puta više energije kao proizvedena toplina. Na ovaj način kuća sama proizvodi i dobiva svu toplinsku energiju iz prirodnog izvora, te nema potrebe za drugim izvorima topline kao što su gradsko grijanje, plin, loživo ulje i slično. Nilan VP 18 JVP je ekološki prihvatljiv i pametan izbor za sve koji žele koristiti višak energije iz okoline uz sve prednosti i osjetno smanjenje računa za grijanje, kao i ugodnu, zdravu i svježu cirkulaciju zraka u prostorijama.

Prilagođen za razne veličine sustava i sve obiteljske potrebe
Nilan VP 18 Compact JVP se nudi u dvije opcije. Prva opcija posjeduje geotermalnu pumpu snage 2 kW, integriranu u VP 18 Compact sustav. Ovo kompaktno rješenje je prikladno za objekte sa manjim energetskim potrebama i kada želite cijelo rješenje u jednom uređaju. Druga opcija se sastoji od Compact VP 18 i dodatnom vanjskom geotermalnom jedinicom snage 5-7 kW. Ta jedinica se smješta u istu prostoriju gdje se nalati VP 18 pumpa. Ovakav sustav prikladan je za objekte sa većim energetskim potrebama. Oba rješenja su idealna jer ne zahtijevaju instalaciju same pumpe ili dodatne jedinice izvan kuće odnosno objekta.

Kliknite na sliku za veći prikaz:

  Opcija 1:   Opcija 2:

 

Nilandummy